Installatie filesonline.eu/ownCloud/Nextcloud op uw PC of MAC

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

Print
Wij maken gebruik van Nextcloud software voor de dienst http://FilesOnline.eu. Het gebruik is heel eenvoudig en biedt veel mogelijkheden.

Om bestanden synchroon te hebben met uw PC kunt u de volgende stappen doorlopen:
  1. Download de synchronisatieclient voor PC of mac op https://nextcloud.com/install/#install-clients (opent in een nieuw venster)
  2. Voer het gedownloade bestand uit
  3. Vul bij het adres van de server de naam van uw Filesonline.eu of BestandOnline in zonder de https:// (lijkt op uwnaam.bestandonline.nl)
  4. Vul uw inlognaam en wachtwoord in
  5. Kies of u alles wilt synchroniseren (er wordt een map Nextcloud aangemaakt waar alles ingezet wordt) of kies een andere map.

Alle mappen die u online wilt hebben staan, kunt u verplaatsen naar de gesynchroniseerde map. Deze worden dan naar de BestandOnline server gestuurd. Bestanden die al in BestandOnline staan worden gedownload naar uw computer.

Wanneer iemand een bestand of map met u deelt, dan wordt er op de bestandonline server een map aangemaakt met de naam Shared.

0ae484131c5351e2079db42c5f276d25f378e99d?t=c98c03e50e7d2855f6bbc03d01673221

Nu heeft u een icoontje gekregen in uw tray (rechtsonderin bij Windows) dat de status aangeeft en toegang verschaft tot de instellingen. Hier kunt u aangeven of u alle mappen of alleen bepaalde mappen gesynchroniseerd wil hebben.

e827c6e72ec3b001e842dd5015f16a33f736f437?t=490ce1609df2c2522a92992a9d47c427

Attachments