SSL Certificaat toevoegen/bijwerken

Hoe voeg ik bij Tuxis een certificaat toe, of werk ik hem bij?

Als u zelf een certificaat wilt toevoegen bij Tuxis, bijvoorbeeld ten behoeve van webhosting, kunt u dat door via https://admin.tuxis.nl/ssl.

Nadat u bent ingelogd kunt u daar klikken op de knop 'Add certificate', rechts bovenin het scherm. Als u het certificaat al gedeeltelijk ingevoerd hebt, klikt u in het overzicht op het certificaat dat u wilt bewerken. U krijgt een formulier met enkele vragen:

• Description
    Hier zet u de domeinnaam neer van het certificaat dat u toe wilt voegen
  • Private Key
    Dit is het enige verplichte veld. Omdat dit het resultaat is van de eerste stap in de aanvraag van een certificaat. De private key is een blok tekens dat er zo uit ziet:
    -----BEGIN PRIVATE KEY-----
    > KEY DATA <
    -----END PRIVATE KEY-----

• Certificate
    Als het certificaat al in uw bezit us kunt u dat hier invoeren. Het certificaat is een blok tekens dat er zo uit ziet:
    -----BEGIN CERTIFICATE-----
    > CERT DATA <
    -----END CERTIFICATE----

• Certificate chain
    De meeste certificaten hebben een chain nodig, dat is een reeks van certificaten dat nodig is om uw eigen certificaat te valideren. Dat wordt meestal meegeleverd met uw certificaat. Het ziet er net zo uit als het certificaat, maar mogelijk zijn het er meerdere.

Als u op zijn minst een omschrijving en een private key hebt ingevoerd kunt u op 'Submit' klikken. De aangeleverde gegevens worden gecontroleerd. Als een certificaat en private key of certificate chain niet bij elkaar horen, krijgt u een foutmelding en moet u de ingevoerde gegevens controleren.

Het 'Description'-veld wordt als u het certificaat hebt ingevoerd vervangen door alle namen die door het certificaat ondertekend kunnen worden.