There was a problem loading the comments.

SSL certificaat aanvragen

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

  Print
Als eerste moet er een certificaatverzoek gegenereerd worden. Dat gebeurt aan de hand van een private key (dat bestandje dat meestal eindigt op .key) en de informatie die u verstrekt. Het resultaat is het certificaatverzoek (dat bestandje eindigt meestal op .csr). Met dat verzoek wordt het certificaat aangevraagd en geleverd. Daarna moet het certificaat op de server gezet worden.
Ieder apparaat kan zelf root en/of intermediate certificaten hebben om te controleren of de certificaten door een geverifieerde uitgever zijn gemaakt. Het is echter verstandig deze ook door de server aan te laten leveren. Hoe dat te doen staat in de uitleg bij de installatie van een certificaat.

Een certificaat kan voor één naam zijn of voor een *.naam. Bijvoorbeeld een certificaat voor mail.tuxis.nl werkt alleen voor mail.tuxis.nl en tuxis.nl. Bij het bestellen kan er echter ook gekozen worden bijvoorbeeld een certificaat voor *.tuxis.nl. Dat certificaat is dan geldig voor mail.tuxis.nl maar ook voor www.tuxis.nl, voip.tuxis.nl en tuxis.nl. Uw website kan er dus ook gelijk mee beveiligd worden. Een dergerlijk certificaat kost iets meer. Dus controleer of het rendabel is.

Geen CSR zelf genereren

Dit is de eenvoudigste manier. In dit voorbeeld doen we het voor mail.tuxis.nl. De onderstaande methode is ook geschikt wanneer u een certificaat met een * alias wil aanmaken.

Zorg dat het mailadres admin@ bestaat. Dus bestelt u een certificaat voor mail.tuxis.nl zorg dan dat admin@tuxis.nl bestaat en bij iemand aankomt.

  1. Ga naar https://www.tuxis.nl/ssl en klik op "start de wizard en bestel"
  2. Kies voor: "Ik wil één domeinnaam beveiligen" of voor "Ik wil één domeinnaam inclusief subdomeinnamen beveiligen" als u *.domeinnaam.nl wil beveiligen
  3. Geef aan of u een groene adresbalk wil. Dit is technisch niet nodig. Het certificaat dat geleverd wordt werkt met alle apparaten.
  4. Geef de volledige domeinnaam op. Dus volgens ons voorbeeld is dat mail.tuxis.nl of *.tuxis.nl
  5. Geef aan dat u de stap met de CSR over wilt slaan
  6. Rond de bestelling af
Wij leveren u het volgende aan wanneer de bestelling afgerond is:
  • Server key
  • Het certificaat
  • De CA certificaten

Share via
Did you find this article useful?  

Related Articles

© Tuxis B.V.