There was a problem loading the comments.

SSL certificaal toevoegen in Webmin / Virtualmin

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

Log in op de webmin omgeving van de betreffende server (https://domain.tld:10000)
Klik linksboven in dit scherm op de tab "Virtualmin" selecteer in dit scherm het domeinnaam waar het certificaat voor is.
Ga naar "Edit Virtual Server" -> "Enabled features" en vink hier "SSL website enable?" aan.
Klik vervolgens op de groene knop "Save Virtual Server"
48537535131e350e9e01c3e2d7050e75787b3104?t=37f97e6c9cd8a6f60cc85cb3f0d9bbb8

Ga naar "Server Configuration" -> "Manage SSL Certificate" -> tab "Update Certificate and Key"
Voer hier in het "Signed SSL certificate" veld het "Certificaat" in (*.crt) en in het "Matching private key" veld de "Private key" (LET OP selecteer links naast het veld "Pasted text")
Klik vervolgens op de knop "Install Now"
a3dc5c5aa7d11e898693d1b46023ab97b1f73e32?t=9b0d1cd079c35e8f264bbdb2e962923f

Ga naar "Server Configuration" -> "Manage SSL Certificate" -> tab "CA Certificate" en voer in het "CA certificate file" veld het "CA certificaat" in (*.ca-bundle)
LET OP selecteer boven het "CA certificate file" veld de optie "Pasted certificate text"
Klik vervolgens op de knop "Save Certificate" en het certificaat is aan het domein toegevoegd.
4d6fccced54108bd45be0fdb425868318fd78100?t=aebf00f161541960d51ff83cbfda3ebe

Log uit de webmin / virtualmin omgeving.
Controleer of het certificaat naar behoren fuctioneerd d.m.v. het domein te openen in de browser.
Voor eventuele oplossingen van een niet volledig veilige site surf naar: https://support.tuxis.nl/nl/knowledgebase/article/ssl-controle

Attachments

Share via
Did you find this article useful?