Directadmin back-up naar daDup S3 storage

Per website kan in Directadmin een back-up maken naar externe opslagruimte. De dienst https://daDup.eu is daar uitermate geschikt voor door de voordelige storage en opslag in Nederland.
Hiervoor gebruiken we het Amazon S3 protocol.

Bij het instellen van de back-up kies je voor Amazon S3 als protocol.
De volgende waarden worden gevraagd:
  • Protocol > Amazon S3
  • S3 Endpoint > nl.dadup.eu
  • S3 Region > nl.dadup.eu
  • S3 Bucket > de naam van de bucket die je aangemaakt hebt (Als u nog geen bucket aangemaakt hebt, dan kan het zijn dat hij door Directadmin aangemaakt wordt. Als dat niet werkt, dan met de hand aanmaken.)
  • AWS Access Key > De access key die u kunt vinden bij uw daDup account
  • AWS Secret Key > De secret key die u kunt vinden bij uw daDup account
  • Pad > De naam van de map die aangemaakt wordt in de bucket. Deze hoeft nog niet te bestaan.
Verder kiest u de planning en u bent klaar.

De onderstaande afbeelding toont de weergave van de back-up voor een enkele site.
weergave van back-upinstellingen Directadmin Met dank aanRed line IT