There was a problem loading the comments.

Webhosting ruimte aanmaken

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

  Print
Hoe maak ik webruimte aan bij Tuxis?

U gaat naar https://admin.tuxis.nl/webhosting en klikt op 'Add site', rechts bovenin het scherm. Vervolgens krijgt u een formulier met enkele vragen:

 • Website domainname
  Dit is een verplicht veld. Het is de domeinnaam waaronder de website in elk geval moet functioneren. Bijvoorbeeld 'www.tuxis.nl'.
 • ServerAliases
  In dit optionele veld kunt u meerdere namen opgeven waaronder de site ook beschikbaar moet zijn. Vaak is dat de domeinnaam zonder www, dus 'tuxis.nl', maar het kunnen ook nog andere namen zijn. Op iedere regel kunt u een nieuwe naam zetten. U mag de naam ook beginnen met een '*', in geval van '*.tuxis.nl' zou dat er voor zorgen dat lksndflknsldf.tuxis.nl ook werkt, en shop.tuxis.nl. U kunt dit later nog aanpassen.

 • Owner (optioneel indien u een bestaande gebruiker aan de webruimte wil koppelen)
  Op ons webhosting platform kan iedere site als zijn eigen gebruiker draaien. Gebruikers kunnen niet bij elkaar in de webruimte kijken. Maar soms is het wel handig om meerdere sites als dezelfde gebruiker te laten draaien. Als u dat wilt kunt u hier bepalen als welke gebruiker de nieuwe site moet draaien. Als u niets kiest maakt het systeem een gebruikersnaam aan, gebaseerd op Website domainname.
 • SSL (indien er een certificaat aanwezig is, dit kan achteraf altijd nog worden ingesteld)
  Als u wilt dat uw website ook via HTTPS beschikbaar is, kunt u hier selecteren welk certificaat er gebruikt moet worden. Het certificaat moet dan natuulijk wel eerst aangemaakt zijn. U kunt dit later nog aanpassen.
Als u het hele formulier ingevuld hebt, klikt u op 'Submit'. Uw invoer wordt nu gecontroleerd en als alles in orde is wordt de webruimte aangemaakt.

In de reactie krijgt u te zien welke gebruiker er eventueel aangemaakt is, en wat het wachtwoord van die gebruiker is. Het wachtwoord hebben wij niet opgeslagen en is niet terug te halen. Sla het dus direct op in uw wachtwoord manager.

Vergeet u na het aanmaken van de webruimte niet de DNS van de Domainname en Aliases naar het webhosting platform van Tuxis te zetten.

Share via
Did you find this article useful?  

Related Articles

© Tuxis B.V.