Outlook instellen met EAS (Exchange Active Sync) zonder Kerio Outlook Connector

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

Print
Outlook kan zonder Outlook connector gebruikt worden vanaf Outlook 2013. In plaats daarvan wordt het Exchange Active Sync (EAS) protocol gebruikt.

Ga naar het configuratiescherm van windows en kies daar e-mail.
Kies daar nieuw profiel toevoegen.
Kies vervolgens account toevoegen en kies de gemarkeerde optie (zie hieronder)

925f37cbc4e8159414f2c326496b270775dd19cf?t=3bbe94436a1d6a3bee4cc6f5c8353e87

Klik volgende en kies de gemarkeerde optie

321f25125fb05dc4ea6274aa64e7ffb623b058e6?t=a85b84eed44f2e2a9c582fb112006aa2

Vul de gevraagde gegevens in. De mailserver = connect.tuxis.nl in dit voorbeeld

96a1a244f087ae57ea2f8bf2237a9e4186c45d72?t=489a0611c93b49f7416c7fe1429d4271

Klik op volgende en je bent klaar.
Start Outlook op met het nieuwe profiel.

Houd er rekening mee dat
  • Kleurtjes in agenda's worden niet meegenomen en wellicht nog wat andere vlaggen, kleurtjes en settings
  • Instellingen zoals delen moet via de webmail gebeuren
  • Gedeelde contacten zijn niet zichtbaar
  • Spam of geen spam knoppen missen. Sleep spam naar de ongewenste mail map
  • Alleen mappen worden getoond waarvan in de webmail ingesteld is dat deze getoond moeten worden bij de Active sync instellingen
  • Instellingen zoals filters en mappen delen moeten via de Kerio Connect client (webmail) ingesteld worden
  • Delegeren werkt niet

Bovenstaande zijn nadelen veroorzaakt door het gebrek aan functionaliteit in het EAS protocol. Dat protocol is van Microsoft. Kerio kan daar geen invloed op uitoeffenen.

Voordelen:
  • Zoeken gaat snel omdat de Windows index gebruikt wordt