Marketplace Debian template uitrollen

U vindt de Marketplace Debian template in de TCC Marketplace.

• Klik in uw TCC omgeving naar de opslag 'TCC_Marketplace' in een van uw nodes.
  • Selecteer de Debian template file
  • Klik op 'Restore'.
  • Kies welke storage de machine moet gebruiken en een eventueel VM ID.
  • Selecteer 'Unique'. Dit zorgt ervoor dat de MAC-adressen van netwerkkaarten uniek worden.
  • Klik vervolgens op 'Restore'.

a1c4f525437076a4c2c49f29066150cd97184fd0?t=64ee22e76d38d657c3aed7f9ac6df2d6
De VM wordt nu aangemaakt met de minimale systeemeisen. Voordat de machine gestart wordt moeten er nog een aantal stappen gedaan worden:
  • Klik naar de 'Options'-tab van de VM en vul de hostname in die u aan de machine wilt geven.
  • Klik naar de 'Hardware'-tab van de VM en klik op 'Add' en selecteer 'CloudInit Drive'.
  • Kies de storage waarop deze image moet komen en klik op 'Create'.
  • Zet de grootte van de disk op het formaat dat u wilt hebben. Bij elke reboot zal de disk automatisch vergroot worden.
  • Configureer de netwerkkaart op de juiste bridge en het juiste VLAN. Vergeet niet het vinkje bij 'Advanced' - 'Disconnect' weg te halen.
    9aafcdc26e50b3a3b96b648d5dc626255e335c70?t=d8f35397820ffcd97e0462ba43c276e6
  • Klik naar de 'Cloud-Init'-tab van de VM, selecteer 'IP Config (net0)' en klik op 'Edit'.
  • Vul de IP adressen van de server in of kies DHCP en klik op 'OK'.
    c078702e4154f0c34638e7f5cc7eac19a3a54921?t=bc0f10fd1b6f29852ade0a70cdd4e7d6
  • Selecteer 'SSH public key' en klik op 'Edit'
  • Knip en plak je SSH public key in het veld en klik op 'Ok'
  • Klik op 'Regenerate Image'
U bent nu klaar om de VM te starten! Als de machine geboot is kun je met ssh inloggen op de vm als user debian. Het IP-adres (als je DHCP hebt ingezet) kun je zien in de 'Summary' van de VM.

Als u ingelogt bent op de machine als user debian kunt u door middel van sudo 'root' worden.
debian@marketplace-debian-buster:~$ sudo -i