Bootdrive niet zichtbaar in Windows herstelmodus in combinatie met Proxmox

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Bekijkt artikel

Printen

In de herstelmodus op Windows 2016 2019 kan het gebeuren dat de opstartschijf niet zichtbaar is.

Blijkbaar laadt de Windows-herstelmodus de stuurprogramma's niet.

Je kunt het op de volgende manier oplossen:
Laad de Virtio-stuurprogramma-cd in uw VM.
Opstarten in herstelmodus.
Kies opdrachtprompt.

Eerste stap: Controleer welke schijven u wel ziet

X:\wmic logicaldisk get caption

Als je de bootdrive (C: waarschijnlijk) niet ziet, zoek en blader naar de driver op de cd (d:\vioscsci\2k19\amd64)
Typ vervolgens:

drvload vioscsi.inf

Controleer of u nu de C: drive ziet.
Zo niet, laad dan ook het stuurprogramma van d:\viostor\2k19\amd64\viostor.inf

Aangenomen is dat de Virtio driver CD de D: drive is en C: de bootdrive die ontbreekt.