Veeam Scale-out Backup Repository met daDup

Simpel en snel extra capaciteit aan je huidige backup omgeving knopen? Of is je doel juist off-site backups? Dit zodat je in het geval van een calamiteit sneller kan starten met je disaster recovery. Dat kan met daDup van Tuxis! daDup is S3-compatible storage, veilig gehost in Nederland.

Als je al een daDup account hebt dan is deze in no-time aan je Veeam toegevoegd.

Eerst moet je je storage koppelen onder “Backup Repositories”:

Kies voor Object storage, gevolgd door S3 Compatible. Geef je storage een naam en klik op volgende.

Als service point vul je nl.dadup.eu in, regio mag niet blanco zijn maar nl invullen is in orde. Geef bij credentials je Access key & Secret key op.

Selecteer je Bucket en maak een Folder aan. Klik op next en vervolgens Finish. Klaar, je S3 storage is toegevoegd.

Om je extra storage te kunnen gebruiken moet je een “Scale-out Backup Repository” (SOBR) aanmaken. Deze kun je later gebruiken als storage voor je backup jobs.
De SOBR is een combinatie tussen lokale storage en remote-storage, waarin je mee geeft wanneer de backups naar de S3-storage moeten.

Als we Veeam mogen geloven, dan komen er leuke extra’s bij in versie 10 van Veeam Backup & Recovery. De “Scale-out Backup Repository” functie krijgt namelijk de optie om de backups rechtstreeks naar S3(compatible) storage te schuiven. Dit bied mogelijkheden voor klanten met een TCC of TCC-Edge om backups te maken zonder dat deze volledig op SATA of NVMe flash staan.

Deel via
Thank you for your feedback on this article.