2FA Activeren in TCC

TCC voorziet in 2FA authenticatie voor gebruikers. Per 'realm' kan dit ingeschakeld worden, en iedere gebruiker heeft zijn eigen key nodig. Er zijn twee opties qua 2FA, 'OATH' en 'Yubico'. Wij zullen alleen de OATH methode behandelen.

Voor het inschakelen van 2FA zijn twee stappen benodigd:
  1. Installeer een TOTP client
  2. Toevoegen van keys bij gebruikers
  3. Inschakelen van 2FA bij de betreffende realm

Stap 1:
Stap 2:
  • Ga naar 'Datacenter', 'Permissions' en daarna naar 'Users'
  • Dubbelklik op de gebruiker waar u de key voor in wilt stellen
  • Kopieer de 'Secret Key (hex string)' naar het 'Key ID'-veld van de gebruiker
  • Scan met de TOTP client de QR-code die gegenereerd is en voeg zo de entry toe aan uw client
Stap 3:
  • Ga naar 'Datacenter', 'Permissions', 'Authentication'
  • Dubbelklik op de realm die u aan wilt passen, standaard 'pve'
  • Kies bij 'TFA' voor 'OATH'
2FA is nu ingeschakeld. Let op: Gebruikers waarbij geen Key is ingevuld kunnen niet meer inloggen!