VPN opzetten Apple-Mac

Printen
Een VPN (Virtual Private Network) zet je op naar een eindpunt (VPN server). Wellicht is een VPN het eenvoudigste voor te stellen als een tunnel die je maakt tussen jouw PC en het eindpunt. Alles wat door die tunnel gaat is versleuteld. Zelfs als de website die je benaderd niet versleuteld is.

Met Kerio Control is het eenvoudig een VPN op te zetten. Daarvoor gebruik je de VPN client van Kerio. Dat is software die je installeert op je PC waarmee je in een paar klikken een VPN opzet. Voorwaarde is dat je een eindpunt hebt voor je VPN. Je kunt een Kerio Control einpunt huren , bijvoorbeeld wanneer je vooral een vast IP-adres wilt hebben of veilig wilt internetten, of een server opzetten met Kerio Control in het datacenter of op uw kantoor.

Stap 1

Download de VPN client:
Mac-Apple

Stap 2

Installeer de client

Stap 3

Je hebt de volgende gegevens nodig voor het opzetten van een VPN:
  • De naam van het eindpunt/VPN server
  • Uw inlognaam
  • Uw wachtwoord
Mist u een van deze gegevens? Vraag ze op bij de beheerder van de VPN server.

Stap 4

Vul de gegevens in zoals in het onderstaande voorbeeld. Uiteraard met de gegevens zoals u ze ontvangen hebt:

2dc09e107f0f0bec80b2fc9f8abaecd4f0eb8b3b?t=ed3b851c6bd9f85563f532f9513b8d9e

De VPN client start automatisch wanneer u zich aanmeld.

Bijlages