Server alias toevoegen

Printen

Wanneer u een website hebt met, bijvoorbeeld, de naam site1.nl. En u wilt dat deze website ook getoond wordt als u de domeinnaam site2.nl bezoekt, dan kunt u daarvoor een serveralias aanmaken.

Dit kan handig zijn wanneer u een website aan het bouwen bent. Maak in dat geval webruimte aan voor het domein waarop de site uiteindelijk gaat draaien en voeg dan concept.domeinnaam.nl toe (mag ook tijdelijk. of iets anders zijn) als alias.

Vergeet niet in de DNS deze alias toe te voegen en naar de webserver te laten verwijzen (i.p.v. www. zet je er concept neer).

Kies de server waarvoor u een alias aan wil maken (site1.nl in dit voorbeeld).
Kies "create new server"
Kies "Alias of site1.nl"
Klik op "create server" en u bent klaar.

f2e8fed373cd84b71703fc7da48f395d8e6574f1?t=be70e229330a99b9e3fab886b15a596f

Bijlages