Er was een probleem met het laden van de reacties.

Ruimte verbruik in BestandOnline

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Bekijken van artikel

  Print
U bewaard en gebruikt bestanden in BestandOnline.nl. De bestanden die bewaard worden tellen uiteraard mee voor de opslag.
De dienst wordt gefactureerd aan de hand van de werkelijk verbruikte storage van uw hele BestandOnline.nl omgeving. Het kan dus zijn dat u als gebruiker een bepaald gebruik ziet maar er meer gefactureerd wordt.

Ruimte wordt ook gebruikt door:

Versies

Wanneer u bestanden bewerkt worden daar versies van bewaard nadat u het bestand opslaat. Iedere versie kost ook ruimte. Die ruimte wordt niet als persoonlijk gebruik gezien of geteld maar wel geteld bij facturatie. De retentie van versies is als volgt:

  • De 1e seconde wordt er 1 versie bewaard
  • De 1e 10 seconden, 1 versie elke 2 seconden
  • De 1e minuut 1 versie iedere 10 seconden
  • Het 1 uur, 1 versie iedere minuut
  • De 1e 24 uur, 1 versie ieder uur
  • De 1e 30 daten, 1 versie iedere dag
  • Na 30 dagen, 1 versie iedere week
De versies verschuiven steeds volgens dit patroon als een nieuwe versie wordt gemaakt. Er wordt echter nooit meer gebruikt dan 50% van de vrije ruimte van een gebruiker. Bij een gebruiker zonder limiet geld die 50% niet.

Prullenbak

Wanneer u een bestand verwijderd, gaat het naar de prullenbak. Standaard worden deze bestanden na 30 dagen verwijderd mits noodzakelijk voor de ruimte. Met andere woorden, als u een gebruiker geen limiet geeft en die heeft 10 Gbyte in de prullenbak staan, dan blijft dat staan tot de gebruiker de prullenbak leeg maakt.

De prullenbak kunt u bekijken via de webinterface. De knop zit linksonderin uw scherm nadat u ingelogd bent.

Limieten instellen

Log in als een gebruiker met rechten om gebruikers te bewerken en stel een limiet in voor gebruikers. Dan weet u zeker dat u nooit meer gebruikt dan verwacht.

Deel via
Vond u dit artikel zinvol?  

Verwante artikelen

© Tuxis B.V.