Kerio log (periodiek) legen

Printen
Na verloop van tijd kunnen de logs van Kerio groter worden. U kunt logs met deze instructies periodiek automatisch legen en eenmalig legen.

• Log in op de Kerio administratie interface en navigeer naar 'Logbestanden' (de laatste optie in de sidebar);
  • Klik op de log die u wilt legen (Config, Debug, Error, Mail, Operations, Security, Spam, Warning, Audit). Over het algemeen wordt de mail log het grootste;
  • Rechtsklik middenin het logboek rechts;
  • Klik op 'Log wissen' om de log direct te legen. Klik op 'Logboekinstellingen...' als u de log periodiek wil legen.

08ca4ff471df6d887a0b001a57ad42c45210a05d?t=e7434953160156b383023dbb6133d3c4
Logboekinstellingen in Kerio Connect

Volg deze instructies als u de log periodiek wil legen:

• Vinkt 'Regelmatig roteren' aan. Selecteer hier hoe vaak de log geleegd moet worden;
  • U kunt de log, alleen of naast het periodiek legen, laten legen wanneer deze groter wordt dan een bepaald aantal MB. Vink hiervoor 'Roteren wanneer bestandformaat groter is dan (MB):' en vul het aantal MB in;
  • Zodra een log periodiek geleegd (geroteerd) is, wordt deze opgeslagen maar wordt de zichtbare log geleegd. Om te voorkomen dat deze logs gearchiveerd worden zet u "Aantal bij te houden geroteerde logbestanden" op 0 of op een hogere waarde om enkele kopieën te bewaren