There was a problem loading the comments.

Opslaggebruik van gebruikers en domeinen inzichtelijk

Support Portal  »  Knowledgebase  »  Viewing Article

  Print
U kent het wel: De mailserver gebruikt een paar gigabyte aan opslag maar u hebt geen idee hoe dat komt en wellicht wilt u gebruikers afrekenen op hun gebruik. En welk domein gebruikt dan het meest?

De gebruikelijke plossing? Stel voor alle gebruikers een limiet in.

In de praktijk betekent dat dat u kunt wachten op mailtjes van de server die aangeeft: “Gebruiker x gebruikt 99% van zijn account”, ondanks dat de gebruiker iedere dag bij 80% een mail krijgt. En omdat mail niet meer afgeleverd wordt als het account vol zit geven we ze dan maar geen limiet….

En het probleem blijft…

Inzicht is de oplossing
Tuxis geeft echter inzicht in het gebruik van uw mailserver. Een mooi taartdiagram met daarin de domeinen die meer dan 10MB gebruiken en met één klik inzicht over iedere gebruiker binnen dat domein. De informatie is zelfs te downloaden zodat u dit kunt inlezen in uw facturatie software.

4dde8cec908953005a6dccc8fd46c4d70e47d918?t=9c414f9790cd03aa6903c7fd617c29b1

Klanten van Tuxis kunnen overigens een oplossing huren waarbij de facturatie automatisch geregeld wordt. Niet alleen voor mailserver diensten maar ook Bestandonline en Operator (Uw hosted telefooncentrale). Ideaal voor ICT bedrijven die deze diensten aan willen bieden, en graag ondersteuning willen bij de techniek.

De statistiekentool vind u op deze pagina.

Attachments


Share via
Did you find this article useful?  

Related Articles

© Tuxis B.V.