Kerio Outlook Connector optimaliseren

De Kerio Outlook connector is een mooie software die mogelijkheden toevoegt aan Outlook. De snelheid kan, afhankelijk van je systeem, soms tegenvallen.
De connector is niet persé nodig sinds Outlook 2013. Je kunt Outlook ook met Active Sync laten communiceren met uw Kerio Connect server door als accounttype te kiezen voor Outlook.com. Ook kun je de Outlookvervanger gebruiken van Kerio zelf. Die is gratis en te downloaden via de webmail > instellingen.

Hebt u persé de Outlook Connector nodig? Dan een paar tips:

• Zorg voor voldoende geheugen in je systeem
  • Heb je een SSD disk? Zo niet, dat is de beste upgrade die je een PC kunt geven
  • Heb je Outlook 2013 of nieuwer? Dan heb je de connector niet nodig.
  • Volg de onderstaande stappen

Outlook heeft standaard een heel aantal add-ins actief. Sommige, zoals het zoeken, worden actief doordat Outlook erom vraagt (wilt u indexeren inschakelen). Dit zijn echter vaak features die al in de Kerio Outlook connector zitten en dus helemaal niet nodig zijn. Outlook kan hierdoor traag worden.

Deze add-ins kunnen uitgeschakeld worden.

Doe het volgende:

1) Ga in Outlook naar de instellingen voor invoegtoepassingen

2) kies voor com invoegtoepassingen en klik op start

204eb38571c56956516aa11017dd0a21a837552b?t=87270a8e4e99c5021d8329d3984ab98e

3) Haal vervolgens de vinkjes weg voor alle toepassingen behalve Kerio Outlook connector User interface en plugins die u zelf geinstalleerd én nodig hebt.

Scroll ook naar beneden! Daar kunnen er nog meer staan! Klik vervolgens op OK.

568323b7d5c0faea412c65f5fd6ff23f3ea720d6?t=e64a29900e40b1d683bc21e21a353854

4) Herstart Outlook.

U zult merken dat het zoeken een stuk sneller gaat en het bladeren door mappen sneller gaat. Outlook zal ook een stuk sneller opstarten.

Anti Virus

Wanneer u anti virus software op de PC heeft staan zal deze het bestand (de database) van de Kerio Outlook Connector steeds scannen bij een wijziging. Aangezien deze database groot kan worden is dit niet bevorderlijk voor de prestaties.

Maak in uw virusscansoftware een uitzondering voor de volgende mappen:

Windows vista en Windows 7, 8, 10 en later

C:\Users\<user>\AppData\Local\Kerio\Outlook Connector\

Windows 2000 en Windows XP

C:\Documents and Settings\<user>\Local settings\ApplicationData\Kerio\Outlook Connector\

Attachments